Masterclassen

Ik geef privéles-in-groepsverband voor drie leerlingen tegelijk met begeleiding van een professionele pianist. Dat noem ik een ‘masterclass’ en geen groepsles want elke leerling krijgt 30 minuten individuele aandacht. De anderen zijn op dat moment toehoorders maar kunnen op sommige momenten ook actief meedoen. Deze lesvorm wordt ook op het conservatorium toegepast omdat het heel leerzaam is en daarbij ook erg leuk/dynamisch.

De vaste pianist van de klassieke masterclassen is Peter van de Kamp. Hij heeft een eigen website: http://www.petervandekamp.com/

Masterclass in corona-tijd.
“Één leerling bevindt zich met mij en de pianist in de lesgeefruimte, wanneer deze aan de beurt is om te zingen. Een groot spatscherm, van 2 meter bij 1 meter, staat tussen deze leerling en de rest van de kamer.  leerling zal in de aangrenzende kamer zitten op een hoge kruk, met de deur open naar de lesgeefruimte en de derde leerling in de hal met de deur naar de huiskamer open. Zij kunnen de zingende leerling en ons zo zien en horen. De ramen en deuren naar de tuin en de straatkant zullen worden opengezet om zo goed mogelijk te ventileren. Als de volgende leerling aan de beurt is moet er handig gerouleerd worden. De bedoeling van dit systeem is een grotere ruimte te gebruiken en een grotere afstand te creëren tussen alle aanwezigen. 

 

De masterclassen vinden in het weekend plaats op zaterdag of zondag van 16.00 – 17.30 uur
op hetzelfde adres in Amsterdam Zuid.