Lespraktijk Vera Ramer in corona-tijd

Om de leerlingen en mijzelf te beschermen heb ik de volgende maatregelen genomen.

Online les: De online lessen kunnen via verschillende programma’s: Skype of zoom of Facetime/Whatsapp (video).  Met Skype of zoom kun je de les (of delen ervan) opnemen, video en audio tegelijk. Het kan enorm leerzaam zijn en leuk om dat terug te kijken. Je kunt meer uit je les halen op die manier. Je kunt als het ware vaker zangles hebben voor de prijs van één les en ook nog  zien wat je doet wanneer je zingt. Dit is een bijkomend groot voordeel van online zangles*.

Het spatscherm

Live les: Ik geef les op de begane grond in een ruimte van 24 vierkante meter. Tussen mij en de leerling staat een groot plexiglas spatscherm van 2 meter hoog en 1 meter breed en de afstand tussen ons zo’n 3 tot 3,5 meter (zie foto). De ramen naar de straatkant staan op kiepstand en de deuren naar de gang en de tuin staan open zodat er goed geventileerd wordt. Als de leerling of ikzelf ook maar de geringste verkoudsheidsklacht ervaren of denken extra risico te hebben gelopen wordt de les uitgesteld.  

* Benodigdheden voor online les: Voor online les is het hebben van een smartphone al voldoende. Het is dan wel handig een standaardje te kopen om je mobiel goed neer te kunnen zetten. Een tablet, ipad of laptop kun je ook zonder meer gebruiken omdat die een camera en microfoon hebben.